Jollen

Jollen är en av kårens spårarscoutavdelningar, det vill säga en avdelning för dig som är 8-9 år (årskurs 2-3). Som spårarscout får du framför allt testa många nya saker, uppleva små äventyr och leka. Många får för första gången sitta själva i en segelbåt, tälta i skogen eller gå på vandring. Du som är spårarscout får möjlighet att testa på eldning, lösa uppgifter i smågrupper, läsa karta, ta hand om någon som har gjort illa sig och kanske också sjunga eller spela teater.

Spårarscouterna träffas oftast en gång i veckan under skolterminerna, är på helghajk en eller två gånger på en termin, och får vara med sommarläger i skärgården. Maj till september, med visst avbrott under sommaren, får du segla och under vinterhalvåret är du mest på land och gör saker.

Jollen har möten på onsdagar kl. 18.00~20.00 (under ”land-säsongen” fr.o.m okt-apr kl.18.30-20.00).